Friday, 26 December 2008

Gi jln2 di centerpoint....,[24 Dis 2008-Rabu]


aku ngn 2 org kwn aku [nik dan bilu] brcadang nk gi jln2 di Centerpoint Klg..,(CP)..,
kitorng gi situ sbb nk tengok wayang..,
bajet nk tengok wayang tu pkol 12.30..,kitorang pon bertolak dr rumah pkol 11.00..,
tetiba aku ngn nik x nampak pon btg hidung si bilu..,terpaksala aku ngn nik je yg pergi...,
mase dlm bas,bilu telefon la nik...,rupenye bilu lambat coz terpaksa tolong maknye dulu sblum kuar...,
pastu si bilu tu suruh la kitorang tuggu kt ah seng[medan selera kt plaza mpk(mydin)]...,
sementara menuggu bilu..,aku ngn nik gi la karaoke jamban..,kitorang gi la melalak lbeh kurang setengah jam..,
lpas habis melalak,kitorang gi plak sebuah kedai buku..,nasib aku mmg baik giler sbb mase tu Majalah yg mmg aku cari2 selame nie dijual di kedai tuh..,korang tau x majalah aper..,majalah tentang manchester united..,biase la MU die hard fan..
lpas dpt majalah tu..,aku ngn nik pon gi la ah seng...,menuggu bilu yg lempab nk mampos...,
dh abis mkn bru la si bilu tu sampai ngn sorang lagi kwn aku iaitu marom..,

disebabkn bilu lambat...,terpaksa la kitorang tunda waktu menengok wayang itu..,dr pkol 12.30 ke pkol 3.00 ptg...,
semetara menuggu pkol 3..,kitorang gi la melepak...,mase kitorang melepak tu..,ade sorang awek pandang kitorang,aku pon pelikla sbb x kn ar tetibe ade awek nk pandang kitorang plak..,
rupe-rupenye awek tu member kitorang..,bajet ade awek plak usha kitorang..,hampeh tol...
selepas beberapa jam,minit dan saat..,jam sudah pon menunjukkan pkol 2.30 ptg..,kitorang pon gi la beli tiket...,kitorang nk nengok cite histeria..,lakonan Liyana jasmay[satu-satunye pelakon pompuan yg aku minat]..cite yg dikatekn pling seram kt malaysia..,
bg aku cite tu x der ar seram sgt..,tp aku suke jln cite nye...,best la gk...,
tp si bilu x puas hati..,die kate "aku bayar Rm6.,ni je yg aku dpt"..,
x hape2 tah si bilu tu..,dh ar lambat.,bleh plak die bising..,x gune btol...
lepas je tengok wayang kitorang gi cc kt klang city square[bangunan sblah CP]...,
lpas main cc..,kitorang pon blah la..,gi balik rumah masing2..,
sampai rumah pkol 7.30 mlm..,lame gile ar gi jln2...,
naseb baik ayah ngn mak aku x bising...,
pengajaranye di sini adelah tolong la mak sblum gi nengok wayang...
hahahahah....,

Monday, 8 December 2008

Man Utd bersiap ke jepun...

Coach man utd,sir Alex Ferguson telah membuat senarai pemain untuk mengharungi perlawanan piala kelab dunia yg akn diadakn di Jepun..,Man utd akn berlepas ke Jepun selepas perlawanan Epl menentang tottenham.Man Utd akn bertemu sama ada dgn Adelaide United (Australia),Waitakere United (New Zealand),atau Gamba Osaka (Jepun) pd 18 Disember di Std Yokohama.Satu lagi separuh akhir menyaksikan kelab Ecuador,LDU Quito akn berdepan sama ada dgn Al-Ahly (Mesir) atau Panchuca (Mexico) pd 17 Disember di Tokyo.Perlawanan akhir akn diadakan di Std Yokohama pd 21 Disember.






Mampukah Man Utd mengulangi pencapian AC Milan pd thn lalu,muncul sbg kelab eropah memenangi piala dunia kelab...




Berikut adalah senarai 23 pemain Man Utd yg akn ke Jepun

Penjaga Gol :

1.Edwin Van der Sar
12.Ben Foster
29.Tomas Kuszczak


Pertahanan :

2.Gary Neville
3.Patrice Evra
5.Rio Ferdinand
15.Nemanja Vidic
21.Rafael da Silva
22.John O'Shea
23.Jonny Evans


Tengah :

7.Cristiano Ronaldo
8.Anderson
11.Ryan Giggs
13.Park Ji-Sung
16.Michael Carrick
17.Nani
18.Paul Scholes
24.Darren Fletcher
28.Darron Gibson


Penyerang :

9.Dimitar Berbatov
10.Wayne Rooney
19.Danny Welbeck
32.Carlos Tevez

ade bende nk bgtahu nie...

kalu korang semua nie peminat anime or manga naruto...blehla follow blog bru aku nie.. http://infopasalnaruto.blogspot.com
kalu x nk follow pon x per,tiade paksaan dari maner-maner pihak...

Thursday, 4 December 2008

Siri Under 18 No Fear...

Under 18 No Fear karya zint ialah komik yg paling aku minat kt malaysia nie...terdapat 3 siri yg sudah berada di pasaran,yg keempat(yg akhir) belom kuar di pasaran lagi...


Berikut adalah 3 Siri yg sudah berada di pasaran



UNDER 18 NO FEAR (SIRI 1-2006)


















UNDER 18 FEAR NO MORE (SIRI 2-2007)


















UNDER 18 FEARLESS (SIRI 3-2008)




















Under 18 No Fear mengisahkn tentang kehidupan dua org pelajar iaitu Siv dan Aken.Siv ialah seorg pelajar yg penuh dgn masalah disiplin dan telah menjadi pelajar baru di sekolah tempat Aken belajar.Aken juga adalah seorg pelajar yg x berdisiplin dan telah jatuh hati kpd seorg pelajar perempuan yg cun bername Caley.Pada suatu hari,seorg ketua kelab kaunseling bername A.D. mempelawa mereka untuk menyertai Kelab tersebut kerana kelab tersebut langsung tidak mempunyai ahli.Pada mulanye Siv dan Aken x mahu menyertai kelab tersebut,tapi selepas beberapa lama,mereka pon menyertai kelab tersebut.Aken menyertai kelab tersebut kerana Caley,perempuan yg dicintainye adalah adik A.D.Siv pula menyertai Kelab tersebut kerana die nk A.D bg die duit untuk beli Psp kerana A.D ialah ank org kaye.Bermula la tugas mereka sbg ahli kelab kaunseling untuk membantu pelajar bermasalah(walaupon mereka sendiri ade banyak masalah).


Berikut adalah fakta under 18 No fear

  • Watak utama :Siv,Aken
  • Watak pembantu :A.D,Dannis,Caley,Elicia,Ash,Leon,
  • Watak Tambahan : banyak gilew..x tertulis la,,,sorry..

Tuesday, 2 December 2008

Ronaldo mng ballon d'Or [pemain terbaik eropah 2008]






































Pemain sayap Man Utd dan Portugal,Cristiano Ronaldo telah memenangi anugerah pemain terbaik eropah 2008 atau dikenali sbg ballon d'Or.Keputusan ini telah diumumkn oleh majalah 'France Football'.Ronaldo telah menjadi pemain Portugal ketiga memenanginya selepas Eusebio (1965) dan Luis Figo (2000).Ronaldo juga telah menjadi pemain man utd keempat memenanginye selepas Denis Law (1964),Sir Bobby Charlton (1966) dan George Best (1968).Dalam Penganugerahan itu,Ronaldo telah menewaskn Lionel Messi yg menduduki tempat kedua dan Fernando Torres yg menduduki tempat ketiga.Ronaldo yg juga pemenang anugerah pemain terbaik dunia FIFPro,perlu memenagi Pemain Terbaik Dunia FIFA untuk menjadikn tahun 2008 sbg thn gemilangnya selepas memenangi Liga Juara-juara eropah dan Liga Perdana Inggeris bersama Man Utd.
  • Top 5 anugerah pemain terbaik eropah

1.Cristiano Ronaldo [Man Utd & Portugal] [446 undian]

2.Lionel Messi [Barcelona & Argentina] [281 undian]

3.Fernando Torres [Liverpool & Sepanyol] [179 undian]

4.Iker Casillas [Real Madrid & Sepanyol] [133 undian]

5.Xavi Hernandes [Barcelona & Sepanyol] [97 undian]

Monday, 1 December 2008

UNDER AGE!!!!!





sebuah komik yg dinanti oleh aku..bile la nk kuar nie...x sbr rsenye nk beli komik nie...


Komik nie aku rse prekuel kpd Under 18 (2001) ,komik nie mengisahkn tentang zaman skolah rendah Ax (watak utama under 18,di under 18,Ax berskolah menengah).Dimane perangai Ax di skolah rendah mmg x ubah seperti di sek.menengah
  • aku nasihatkn korang agr membeli komik nie..kerana komik ni mmg best walaupon bg aku Under 18 No Fear,fear no more,ngn fearless adalah yg terbaik.